Ansök om att bli Kraft i åren -kommun!

Äldreinstitutet inbjuder kommunerna att främja funktionsförmågan i ålderdomen med hjälp av hälsomotion.  Målgruppen är de äldre som har begynnande rörelseproblem, men som fortfarande bor självständigt i eget hem. 

Kommunerna får kostnadsfritt mentorstöd i sitt arbete. I stödet ingår kommunspecifik handledning, ett brett skolningsprogram och redskap för utvecklingsarbetet. Mentorstödet kan också ske på svenska. Materialet finns delvis på svenska, men skolningen är i huvudsak på finska. 

Ansökningstiden är 1.3.–31.5.2016.  Berördä tjänstemän och förtroendevalda i kommunerna får i början av mars ytterligare information och anvisningar om ansökningen.

I juni 2016 väljer vi ut 6-10 kommuner till ett treårigt utvecklingsarbete. Urvalet sker bland de kommuner som inte tidigare varit med i Kraft i åren -programmet. De kommuner som har en åldrande befolkningsprognos har förtur. 

Ytterligare information
planerare Minna Säpyskä-Nordberg tel. 040 5968792
planerare Heli Starck tel. 040 5968799
fornamn.efternamn@ikainstituutti.fi 

Programmet Kraft i åren främjar jämlika möjligheter att röra sig, självständighet och delaktighet bland äldre (75+) hemmaboende personer med sänkt funktionsförmåga genom att ta i bruk goda tillvägagångssätt rörande motionsrådgivning, gruppmotion och utomhusmotion. Detta görs i samarbete mellan organisationer, offentliga sektorn och de äldre själva. voimaavanhuuteen.fi