Riksarkivets beslut 30.6.2017 AL/10361/07.01.01.03.01/2017

Redogörelser för bindningar och uppgifterna i registren förvaras varaktigt

Enligt Riksarkivets beslut 30.6.2017 ska redogörelser för bindningar och uppgifterna i registren över bindningar förvaras varaktigt endast i elektronisk form. Om handlingarna finns endast i pappersform ska de förvaras varaktigt i pappersform, om de inte senare omarbetas i elektronisk form. Riksarkivets beslut ska iakttas beträffande redogörelser för bindningar och uppgifter i register över bindningar som uppkommer från 1.6.2017.

Registeruppgifter som ska förvaras varaktigt ska förvaras i format som tål långtidsförvaring, såsom XML-struktur eller CSV-format, och handlingarna i PDF/A- eller TIFF-format.

Hela beslutet bifogas.

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Ett nätverk för dig som jobbar med språk och översättning i kommunsektorn

Kommunförbundet samordnar ett nätverk för översättare i kommunsektorn. Nätverket har också ett diskussions- och mötesforum på Teams.

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.