Digital tillgänglighet

Tillgänglighetslagstiftningen går framåt - det är dags att förbereda sig!

Regeringens förslag om tillgänglighetslagstiftning lämnades till riksdagen i början av maj. Behandlingen i riksdagen drar ut på tiden så att det dröjer till hösten innan utskotten hinner gå igenom förslagen. Detta betyder förstås att lagen inte träder i kraft den 1 september som avsett. Troligen träder lagen i kraft senare under hösten, men denna försening har inga direkta praktiska effekter, eftersom kraven i lagen träder i kraft gradvis.

Förhoppningen är att beslutsfattare, experter och de som arbetar med kommunernas webbtjänster nu utnyttjar tiden till att sätta sig in i vad den nya lagstiftningen innebär och vilka krav den ställer på verksamheten. Redan nu finns det mängder av material och tillfällen att bekanta sig med fältet. 

Missa inte:

Meddela oss om du arbetar med webb och tillgänglighet i din kommun, så kan vi bättre hålla kontakten! Alla som är intresserade är välkomna med, du behöver inte vara en färdig expert!

Kommunförbundets sakkunniga som kan ge mer information

Läs mer om dessa teman

Kaffe med Uffe

En gång per månad bjuder Ulf Stenman, direktör för Kommunförbundet svenska verksamhet på ett virtuellt, aktuellt och spirituellt morgonkaffe på Teams.  
Läs mera: Kaffe med Uffe

Digifika - nätverk för digitalisering

Kommunförbundet arrangerar korta sessioner med presentationer och diskussioner om digitalisering på svenska i nätverket för Digifika.

Mer info om nätverket för digifika.